Duurzaamste hovenier 2019

Mijn bedrijf is in 2019 genomineerd als Duurzaamste Hovenier van 2019. Het vakblad Tuin en Landschap, NL Greenlabel, Tuinkeur en Innogreen, productontwikkelaar van duurzame kwaliteitsproducten voor de groene leefomgeving, schrijven al vele jaren de verkiezing van de Duurzaamste Hovenier uit. Op 15 januari 2020 ben ik uitgeroepen tot Duurzaamste Hovenier 2019 in de categorie bedrijven t/m 10 personeelsleden. Ik ben zeer vereerd. Het is een opsteker voor de wijze waarop ik werk.
 
Ik ben gespecialiseerd in het snoeien van bomen en struiken en in de aanleg van klimaatbestendige en onderhoudsvriendelijke tuinen. Daarbij gebruik ik uitsluitend duurzame materialen, zoals kastanjehout en inlandse Douglas en lariks. Ook probeer ik in iedere tuin ruimte te maken voor een boom, zodat die als natuurlijke parasol kan dienen en voor zoveel mogelijk diervriendelijke planten. In deze tijden van klimaatverandering zorg ik er ook voor dat mijn tuinen een groot waterbergend vermogen hebben door het gebruik van Olivijn, een CO2-absorberende halfverharding.
Ook probeer ik zoveel mogelijk gebruik te maken van de bomen, struiken en vaste planten die er al staan. Dat maakt het meestal goedkoper voor de klant en is meteen een body voor de tuin. 
 
Mijn motto is: respect voor de plant = respect voor de klant.
 
Ik hoop dat door mijn nominatie andere hoveniers geïnspireerd worden om mijn voorbeeld te volgen. Ik verzorg ook lezingen en cursussen op dit gebied. Dus ben je geïnteresseerd, neem dan gerust contact op om te praten over de mogelijkheden.

Hieronder een overzicht van de publicaties die het gevolg zijn  van deze prijs:
11 december 2019: Tuin en Landschap genomineerden zijn bekend;
7 januari 2020: jurybezoek;
11 januari 2020: Eigen Arnhem;
15 januari 2020 Omroep Gelderland interview vóórdat de winnaar bekend is geaakt;
15 januari 2020: omroep Gelderland interview toen bekend was dat ik gewonnen had;
16 januari 2020: Arnhemse Koerier.

jury Duurzaamste Hoveniers in mijn tuin. V.l.n.r.: Miranda Vrolijk (Tuin en Landschap), Ruud Snijders (Innogreen), Lieuwe Westra (Tuinkeur), Ralph Mens (Tuin en Landschap), Sjaak Willemstein (Willemstein Hoveniers, voormalig winnaar van de titel) en Matthijs van Dalen (NL Greenlabel).
Rumoer over de rododendron?