Snoeicursussen

In 2017 heb ik voor het eerst twee goedbezochte snoeicursussen gegeven in de Botanische tuin van Utrecht, samen met Modeste Herwig, een bekende tuinacteur en tuinfotograaf. 
In 2018 vonden de snoeicursussen wederom plaats in Utrecht, maar nu uitgebreid met 'het Snoeien van fruit' en 'Snoeien voor biodiversiteit'. Deze cursussen  heb ik samen met Wankja Ferguson van 'Eco ontwerp, beplantings-en beheer advies voor diervriendelijke tuinen Vlinder er Bij' gegeven. 

Wegens succes en op verzoek van cursisten, heb ik besloten om in 2019 op meerdere plekken in het land snoeicursussen te gaan geven. U kunt een of meerdere van de volgende cursussen volgen. Wellicht zit er een lokatie bij u in de buurt bij, De cursussen zijn zowel geschikt voor de beginnende als gevorderde tuinier. 

Cursusprijs

De cursusprijs bedraagt € 95,- per cursus, tenzij anders vermeld  bij de omschrijving van de cursus. Klik daarvoor op de link onder 'soort cursus'.
U krijgt daarvoor: 
- eventuele entree
- koffie met gebak
- lunch (biologische broodjes en iets te drinken)
- middagthee met wat lekkers
- uitgebreide documentatie toegezonden via de mail
- mogelijkheid om tegen gereduceerde tarieven professioneel snoeigereedschap aan te schaffen.

Programma:
10.00 uur:          ontvangst met koffie en gebak, tevens voorstelrondje
10.45 uur:          introductie met powerpoint, uitleg basisprincipes met meegebrachte takken.
11.45 uur:          wandeling door de tuin, uitleg en snoeien ter plekke.
12.30 uur:          lunch
13.00 uur:          wandeling door de tuin, uitleg en snoeien ter plekke.
14.00 uur:          powerpoint met extra uitleg, behandeling soorten,
15.00 uur           vragenrondje
15.30 uur:          einde
 


 
 
Data snoeicursus 2019
datum lokatie docenten soort cursus inschrijven via: 
Zaterdag 7 september Botanische Tuin, Utrecht Utr Wankja Ferguson en Tinka Chabot Snoeien voor biodiversiteit: Fruitsnoei Modeste
Vrijdag 27 september Botanische Tuin, Utrecht Utr Modeste Herwig en Tinka Chabot Natuurlijk snoeien ModesteMocht u een groep van minimaal 10 en maximaal 18 personen bij elkaar krijgen, dan kan ik bij een van de deelnemers thuis, in uw eigen tuin of op een andere geschikte lokatie, een cursus geven. Voordeel voor degene bij wie de cursus gegeven wordt is, dat de tuin in één keer op een professionele en verantwoorde manier gesnoeid is. De anderen cursisten kunnen het geleerde meteen in de praktijk brengen en later in hun eigen tuin toepassen.
De cursus duurt minimaal 4 uur en maximaal 6 uur, inclusief een lunch. In onderling overleg is er van alles mogelijk. U kunt de lunch zelf organiseren, maar ik kan ook iemand inschakelen om dat te doen. Mijn voorkeur gaat uit naar een vegetarische lunch.

Snoeien is mijn passie en dat wil ik op u overbrengen. Ik kan heel trots zijn op mijn gesnoeide bomen en struiken, maar ik ben nog trotser op mijn klanten, als ik zie hoe ze het geleerde meteen in de praktijk toepassen en hoe enthousiast ze zijn geworden over hun pasverworven kennis. 

Ik zie u graag op één van mijn cursussen.
 
Debat met de dwergkwee?


Uitleg in "de klas".
Uitleg in het veld.
Je moet wel even door de knieën.