Cursussen

In 2017 heb ik voor het eerst twee goedbezochte snoeicursussen gegeven in de Botanische tuin van Utrecht, samen met Modeste Herwig, een bekende tuinauteur en tuinfotograaf. 
In 2018 vonden de snoeicursussen wederom plaats in Utrecht, maar nu uitgebreid met 'het Snoeien van fruit' en 'Snoeien voor biodiversiteit'. Deze cursussen heb ik samen met Wankja Ferguson van 'Eco ontwerp, beplantings-en beheer advies voor diervriendelijke tuinen Vlinder er Bij' gegeven. Ook in 2019 was het een groot succes met veel enthousiaste deelnemers. Helaas werden de meeste cursussen in 2020 door Corona afgelast. Dat weerhield me er niet van om in 2021 te proberen om toch weer cursussen te geven. Ik vind het belangrijk dat mijn manier van snoeien een grotere bekendheid krijgt. Zowel in 2022 en 2023 gingen deze cursussen zonder belemmeringen door en werden heel enthousiast ontvangen. Ook komend jaar (2024) staan deze cursussen gepland. 

In de Botanische tuin in Utrecht geef ik de cursus Natuurlijk Snoeien 2 keer: één keer met de nadruk op de zomerbloeiers en één keer met de nadruk op de voorjaarsbloeiers. In september geef ik de cursus Snoeien van fruitBen je geïnteresseerd, klik gerust verder.
Veldslag met de verfbrem?


Ik leg hier uit wat het verschil is tussen dood en levend hout
Modeste legt hier uit hoe bomen groeien