Snoeiles in uw eigen tuin.

U wilt in uw eigen tuin leren snoeien?
In eerste instantie leg ik u de beginselen van het snoeien uit. Ook het juiste snoeigereedschap en de veiligheid bij het gebruik daarvan komen aan bod. Dit is allemaal theorie. Daarna doe ik in de praktijk voor hoe en waar u het beste kunt snoeien. Ik leg u bij iedere boom/struik uit waar u op moet letten. Dat is belangrijk, want als u dat weet, kunt u ook struiken en bomen snoeien zonder dat u de naam van de plant weet.

Vervolgens kijk ik toe hoe u de snoeischaar of de zaag hanteert en geef steeds wat tips. Er kan tot dan toe niet zo veel fout gaan. De ervaring is dat men in het begin wat onwennig en angstig tegenover het snoeien staat, maar dat dat gedurende de dag snel vermindert. 

Van iedere boom of struik die ik met u snoei, kunt u een individueel snoeiplan krijgen. Hierin staat per boom of struik precies beschreven hoe en wanneer u moet snoeien. Het is een losbladig systeem, eventueel geplastificeerd, zodat u per plant de instructie mee de tuin in kunt nemen. Koopt u een nieuwe plant voor in de tuin? Geen probleem, dan belt of mailt u mij en kunt u de instructie van de desbetreffende boom of struik toegestuurd krijgen.
Heisa met de haagbeuk?


Ik leg u graag uit waar u op moet letten als u wilt leren snoeien.
Ik leg u precies uit welk gereedschap u wanneer moet gebruiken. Ook de veiligheid en de gezondheid van u en de planten vind ik belangrijk.