Sperwerstraat Arnhem

De tuin in de Sperwerstraat is een voortuin van 3x 5 meter. Hij is gesitueerd in de Geitenkamp, een hooggelegen wijk met veel betegelde tuinen. De uitgangssituatie was een compleet betegelde tuin, met in de voegen veel ongewenste kruiden , met daaromheen een gammel hekje.De buren hebben klimop geplant, wat als afscheiding dient​. Ik wil laten zien dat ook een kleine tuin voldoende mogelijkheden heeft om te vergroenen.

De wens van de klant was om zoveel mogelijk groen te hebben, voldoende ruimte om met 7 mensen te zitten om te barbecueën. Het moest ook een onderhoudsarme tuin worden, omdat de eigenaren geen groene vingers hebben, zeggen ze.
 
Hieronder ziet u de ontwikkeling die de tuin heeft doorgemaakt van uitgangssituatie, naar aanleg naar resultaat.

De tuin is aangelegd in november-december 2018.

Dit was de uitgangssituatie. een compleet bestraatte tuin met een gammel hekje eromheen.
Een tijdelijk pad naar de voortuin voorkomt dat je al het zand naar binnen loopt.
Halverwege het stapelproces. Er zijn al plantjes in de stapelmuur geplant. Die gaan het echt geweldig doen.
Een zitgedeelte in de stapelmuur zorgt dat er meer ruimte is om te zitten, zonder stoelen bij te plaatsen. Een kussentje is wel lekker.
De afstand naar het buurhekje voorkomt dat de klimop van de buren heel snel de stapelmuur ingroeit. Je kan het nu ook makkelijk onderhouden.
Het pad naar de voordeur is niet recht, maar schuin gesitueerd en loopt over het zitgedeelte. Daardoor is er meer ruimte voor de stapelmuur links.
Ook aan de postbezorger is gedacht. Hij/zij hoeft niet helemaal terug om naar de buren te gaan. Het is ook praktischer met het naar binnen sjouwen van grotere goederen.
oktober 2019, begroeide stapelmuur.
oktober 2019, Stapelmuur begroeid met allerlei planten.
De klimop ziet er fluffy uit, maar zit nog steeds niet in de stapelmuur. Een kwestie van met de hand snoeien.
Zo ziet het er uit als je naar de voordeur loopt. een uitnodigende entree.
Bovenaanzicht.
Ophef over de Oosterse plataan?