Wie ben ik?

Mijn naam is Tinka Chabot, ben woonachtig in het centrum van Arnhem en ben in 1987 afgestudeerd als vakbekwaam hovenier. Daarna heb ik de opleiding Bosbouw, richting Rentmeesterij, gedaan. Na enige jaren kantoorwerk en het grootbrengen van 2 kinderen, merkte ik dat ik graag meer met mijn handen bezig wilde zijn en uit wilde dragen dat je ook op een andere manier kunt snoeien dan met een heggenschaar. Dat doe ik nu al, met veel plezier, ruim 11 jaar. 

Snoeien is mijn passie. Er is niets leukers dan een boom of struik die staat te kwijnen, weer “toonbaar” te maken. Ik geef de struik of boom ruimte, licht en lucht. Het lukt mij bijna altijd om een struik/boom weer 'in model' te krijgen. Daar kan ik echt van genieten en ik sta dan ook altijd vol trots te kijken naar het resultaat. Uw bomen en struiken zien er na de snoeibeurt mooier en frisser uit dan ze waren en....niet onbelangrijk, ze doen het veel beter dan daarvoor. Ook de uitstraling van uw tuin is frisser: er zijn weer zichtlijnen en uw struiken/bomen komen stuk voor stuk tot hun recht.

Hoe sta ik in mijn werk?

Mijn motto is: respect voor de plant = respect voor de klant. Ik zal zoveel mogelijk proberen om bomen en struiken te behouden. Echter, ik ben ook hovenier en zie vaak klanten die niet helemaal tevreden zijn met hun tuin. In overleg probeer ik tot oplossingen te komen die zowel voor de klant als voor mij acceptabel zijn. Dat betekent soms dat ik gezonde bomen of struiken opruim. Ze staan dan op een verkeerde plaats, verdrukken andere struiken, zijn te groot voor het kleine tuintje of belemmeren de mogelijkheden om je tuin anders in te richten. Daarbij kijk ik ook goed naar de ecologische waarde van de boom, de invloed op de omgeving en naar de problemen die u er mee heeft. Samen komen we er meestal wel uit.

Milieu.

Het milieu en de ecologische aspecten van een tuin zijn voor mij erg belangrijk. Mijn gereedschap is grotendeels elektrisch, zoals de kettingzaag, de bosmaaier, de heggenschaar en de bladblazer. Oordoppen zijn niet nodig en je hebt geen last van ongezonde uitlaatgassen. Als ik collega's  inschakel probeer ik zoveel mogelijk te carpoolen. Verder zal ik proberen om de bestrating en worteldoek zoveel mogelijk uit de tuinen te laten verwijderen en dat te vervangen door Olivijn, een waterdoorlatend, CO2-absorberend gesteente. Zijn tuintjes te klein om veel planten toe te kunnen passen, dan ga ik de hoogte in, door stapelmuren te maken, waarin planten ook goed kunnen groeien.  Ik gebruik zoveel mogelijk materiaal uit de nabije omgeving, zoals bakstenen, stoeptegels, grindtegels en dakpannen. Ook probeer ik zoveel mogelijk met een gesloten grondbalans te werken. Ik pas de tuin aan aan de mogelijkheden en niet andersom.
 
Beroering door de boerenjasmijn?


Elektrisch gereedschap van het merk Ego.